dinsdag 1 mei 2012

De 2 gezichten van mijn zwangerschap


De twee gezichten van mijn zwangerschap

Vrijdag kregen we dan eindelijk de echo waar we al zo lang naar uit keken daar zaten we dan met zn vieren..
Gelijk was al een mooi lijfje te zien met handjes en voetjes hartje klopte en het bewoog prachtig tot de vrouw bij het hoofdje kwam het was niet rond en ze zei niets. Toen ze de stilte onderbrak zei ze ; “ik zal het maar zeggen er is iets niet goed met het hoofdje, ik zal de gynaecoloog er maar bij halen.”
Toen de gyn erbij stond fluisterde ze het lijken wel twee hoofdjes…
Ik had het niet meer, we maakte een afspraak met een ander ziekenhuis die gespecialiseerd waren in afwijkingen. Ze wenste ons sterkte , wat ik zelf al best angstig vond want wat wisten zij dat ik niet wist…

We konden pas dinsdag terecht dus 4 dagen in onzekerheid.

Na een uur in de wachtkamer en gekeken te hebben naar al die blije mama’s die met mooie echo’s (wat ik iedereen gun) waren wij aan de beurt. Ik mocht plaats nemen op het’bed’ die mevrouw begon alles mooi te benoemen het had beentjes,voetjes kloppend hartje armpjes handjes, en toen ze bij het hoofdje was viel ze stil…
Collega erbij ook hij bekeek het hoofdje en hoor m tegen die vrouw zeggen het lijkt wel een joined twin…  hij kon het woord niet vinden “een siamees?” ja zegt hij ze hebben 2 gezichten 4 oogkassen,  ieder een schedeltje ieder een eigen brein maar aan elkaar.
Zowel ik als denk ik vriend wilde toen alleen maar weg maar we waren nog niet klaar 3 en 4 d liet ons nog zien hoe ons kindje/kindjes er uit zag.

Hierna kon ik alleen maar uitbrengen dat ik dit uit liefde voor het kindje,mn anderen kinderen en vriend dit niet kon en wilde voortzetten, ook vriend was het hier gelijk mee eens.
Hierna kregen we een gesprek met de gyn die ons vertelde hoe zeldzaam dit was, hoe dit gebeuren kon en dat het ieder gezond koppel gebeuren kan. ( heel zeldzaam)

Ook als ik hier zelf niet mee gekomen was had de gyn het ons wel proberen te zeggen, of het kindje sterft gedurende weken in de zwangerschap of tijdens de geboorte of vlak erna.

Aankomende vrijdag(waarschijnlijk) krijg ik een eerste tablet die mijn lichaam klaar maakt voor zoals hij het noemde mini bevalling en maandag krijg ik er 1 om weeën op te wekken..
Nu ik dit schrijf prikken de tranen me in de ogen. En dat het al flink trappelt maakt het me niet makkelijker.

Begrijp dat we dit uit liefde voor dit kindje besloten hebben voor zolang als het geduurd heeft ben ik blij dat ik dit kleintje bij me heb mogen dragen en met liefde geef ik het weer terug.
Ik ben zo dankbaar voor de mooie kindjes die ik hier heb.


Het lijkt nog steeds soms onwerkelijk, als je wilt reageren mag dat oordeel a.u.b. niet over onze keuze het kan gewoonweg niet.

Liefs

8 opmerkingen:

 1. Lieve, lieve Famke, vriend en kinderen, wat erg voor jullie en dit kindje dat er iets mis is. Wat een moedig besluit ik heb er alle begrip voor. Hoe kan ik oordelen in iets wat ik zelf niet voel, weet. Ik had al een gevoel dat er iets niet in orde was omdat je niet reageerde op de vorige blog. Het kindje zal in liefde weer terug gaan en zal altijd bij jullie zijn. Wat een verschrikkelijke nieuws, het raakt mij diep en wens jullie heel veel sterkte en voor jou Famke heel veel sterkte met de bevalling.Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey naamgenootje...ik dacht oh nee toen ik die eerst zinnen van je bericht las.
  Ik ga hier geen oordeel over vellen, jullie beslissing is de juiste ongeacht wat anderen er over denken. Al is het altijd wel pijnlijk om afstand te kunnen nemen...:(
  Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en ik bewonder jullie kracht enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zullen ongetwijfelt nog moeilijke dagen voor jou komen. Ik wens jou veel sterkte.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Famke,
  Ik wil jou/jullie veel sterkte wensen.
  Jullie zijn vaak in mijn gedachten.
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie dat e.a fout is gegaan met het plaatsen van mijn bericht, excuus hiervoor, ik durf nu niets meer weg te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'k Had dit allemaal even gemist...wat ontzettend moeilijk voor jullie...
  wil je heel veel sterkte toewensen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen