vrijdag 16 maart 2012

Een labeltje voor onderwijsrugzakje


Ik had de vk (verloskundige) gebeld over mijn twijfel en deze zij dat zelfs een echo van 8 weken niet altijd even makkelijk te meten was dus het kan goed zijn dat ze er 2 weken naast zit.
Ook zag zij omdat het hartje klopte geen reden om er heel snel een echo achteraan te gooien dus moet even afwachten tot de afspraak 2 april.

Ik heb heb zo'n zin in drop! Ik heb de hele nacht gedroomd van salmiak dropjes =P
Ik vind deze normaal ook wel lekker maar nu kan ik wel een hele zak op.

Onze wonderdochter heeft het stadium bereikt dat ze geen seconde meer zonder me kan en iedere keer als ze naar bedje moet is het strijd of als ik haar ik de box zet of even naar de wc moet ik blijf herhalen waar ik naar toe ga dat ik dichtbij ben en zo terug ben. Maar deze troela huilt alsof de wereld vergaat.. hopelijk een fase.

Dankzij de juf laten we wonder zoon maar even een dagje observeren zodat er op papier komt te staan waar ze op school rekening mee kunnen houden. Heb gister weer een gesprek gehad met de Juf op school ze verteld veel dingen over hem die ik vroeger ook had, zoals dagdromen,gefocust blijven op een onderwerp die intressanter is als de rest en een laag tempo, we zijn maar tot de conclusie gekomen dat er rekening met hem gehouden kan worden als hij een labeltje draagt (heb hier zo'n hekel aan) iets wat ik zelf nooit heb gehad vroeger echt hulp bij het leren en dat kunnen zij hem wel bieden als er maar iets van op papier staat. (Het zijn maar een paar kleine puntjes want hij scoort Atjes! Ofwel gewoon goed)
Aan de zonnige kant gezien houden ze wel op met zeuren en kunnen ze hem hulp bieden waar het nodig is. Voor mij is dit overgave aan het systeem waarin een kind zich moet voldoen aan steeds hogere eisen. Ooit komt er een dag dat een kind een kind mag zijn. En dingen leren waar hun talent en interesse liggen tot die tijd ...ik heb geen zin om een gevecht aan te gaan als ze maar ophouden met zeuren en mijn kind geven wat hij nodig heeft om daar te kunnen leren.

Maar goed ben nu snot verkouden en zit een beetje depri te doen hier op zo'n mooie zonnige dag.
Mijn eerste wasje hangt buiten! Kijken of het droogt met 18 graden.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Wondermama, De strijd die je aangaat is voor julie zoon en alle andere kinderen, misschien een optie om de juf het boek van Caroline Hehenekamp, indigo kinderen opvoeden en begeleiden laten lezen? zodat ze jullie zoon en alle kinderen gaan begrijpen.Geef niet op ook al lijkt het hopeloos er is werk aan de winkel! beterschap met je verkoudheid en je trek in drop.Gr Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen dat je verkouden bent. Dan voel je je altijd zo halfslachtig vind ik. Het gedoe met school herken ik helemaal… Wij hebben onze zoon uiteindelijk op aandringen van de school maar laten testen. Het schoolsysteem ervaarde ik hier in heel dwingend.

    BeantwoordenVerwijderen