maandag 14 maart 2011

Kinderen zijn vrij om te zeggen wat ze willen.

Wij volwassenen houden wijs onze klep dicht of zeggen iets wat niet klopt.... Maar is dat wel wijs? We durven niet meer eerlijk te zijn. Stel je voor je komt ergens op bezoek en je krijgt een stuk taart en met moeite slik je de zoete troep weg die je voorgeschoteld krijgt terwijl je eigelijk niet durft te zeggen dat je niet van taart houdt eigewijs hou je je kop dicht en probeer je je verstand op nul te zetten. (er zijn uitzonderingen die dat wel durven zeggen)
Nog zo'n voorbeeld je kijkt bij iemand over de kinderwagen en daar ligt het (voor jou)lelijkste kind in wat je ooit gezien hebt, met moeite tover je een glimlach tevoorschijn en zeg je met een zoet stemmetje "Oh wat prachtig kindje zeg!!!!" Ja ok, je kan moeilijk zeggen dat het een lelijk kind is... Wat je ook gewoon kan zeggen is "Goh wat leuk voor jullie" en je hoeft nix te zeggen wat niet waar is want je gunt immers iedereen geluk.

Nee zeggen is moeilijk want het wordt niet altijd geaccepteerd. Als je een kind bent het eerste dat je leert is het woordje nee want kinderen komen overal aan wat niet mag "nee, nee Neee NEEEEEEEEEEE" Hoe krijg je dat woord makkelijk onder de knie.

Kinderen zijn zo onschuldig en eerlijk maar gek genoeg hoe ouder dat je wordt hoe minder je durft want o jee mensen zouden je eens raar aan kunnen gaan kijken.

Ik heb dit stuk geschreven omdat het me opvalt bij m'n eige zoontje die zich van niet of niemand iets aantrekt en zegt wat ie wilt. Mensen leggen zich later zulke beperkingen op terwijl je zo vrij als een vogeltje kan zijn. Ik vind het wel leuk aan kinderen.
Wel zielig dat wij ouders het onze kinderen in de loop der jaren het afleren.
Wij zijn gebrainwashed en onze kinderen en hun kinderen krijgen de zelfde brainwash die wij dan weer manieren noemen.

2 opmerkingen:

  1. Wat schrijf je goeie stukjes! Dit is zooo waar! Soms baal ik zo dat ik niet makkelijk NEEE kan zeggen zoals een kind dat kan;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, wanneer we ouder worden verleren we het om eerlijk te zijn.
    Een kind zegt gewoon 'lust ik niet' of die nou thuis is of bij iemand op visite.
    Een volwassen persoon doet dat niet, die eet het gewoon op!

    BeantwoordenVerwijderen